Tramshatt och skämskudde

I en artikel i Aftonbladet kan vi idag utläsa hur den borgerliga Alliansen "rasar mot vetoplaner" som de blå hävdar har mörkats av regeringen. (http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article20565567.ab)
 
I oktober förra året höll regeringspartierna en presskonferens tillsammans med vänstern om överenskommelser kring vinster i välfärden och även om att kommuner ska ha möjligheter att säga nej till friskolor.
Presskonferensen 6 oktober 2014
 
Gällande vinster i välfärden vill man stoppa vinstjakten genom regleringar kring återinvestering av överskott till verksamheten. Något som bör falla sig helt naturligt för den som driver ett välfärdsföretag som finansieras med skattemedel, då denne rimligtvis borde driva företaget med syftet att erbjuda bättre omsorg för pengen.
 
När man släppte in privata aktörer i välfärdssektorn var väl tanken någonstans att en ökad konkurrens skulle ge bättre kvalitet i vår välfärd? Syftet med att betala skattepengar till privata företagare kan orimligtvis vara för att våra gemensamma resurser ska gå till vinstuttag för VD:ar och direktörer. Det finns bättre saker att lägga våra pengar på. Men det kanske Moderaternas egenutnämnda slöseriombudsman inte håller med om.
 
Borgarna tycks nu vilja misstänkliggöra regeringen genom att påstå att saker "mörkas", i sensationell Uppdrag Gransknings-anda. Jag får nog citera Fridolin på den punkten: "De har tramshatten på sig".


Alliansens oerhörda förmåga att ta på sig offerrocken och klämma fram krokodiltårar slutar aldrig förvåna. Jag tror det är hög tid för att börja dela ut skämskuddar nu.
 
 
Helvetesmannen har här klargjort dagens skolpolitiska debatt och konstaterar - helt i enlighet med min egen uppfattning - att dagens egentliga nyhet (som tyvärr tycks ha hamnat något i skymundan under sandlådekriget) om att ha gemensamma kösystem för skolor är mycket glada nyheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0